HTML

Egy jobb demokrata

Friss topikok

  • api99: Ki találja itt ki, hogy milyen idézetek ezek: "Egy XXI. századi modern állam nem képzelhe... (2018.03.01. 18:45) Elv elszáll a szó megmarad
  • tesz-vesz: ne legyél már egysejtű, válaszoltam kkbk.blog.hu/2015/04/28/terdre_imahoz_a_kereszteny_orban#c268... (2015.04.29. 18:42) FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész
  • maxval birca hozzászóló: "Köpködők!" Ez egy legendás magyar félrefordítás. Valójában: "Szakadárok!". Csak a fordító elnézt... (2014.10.30. 11:10) Quo vadis, balliberali?
  • DezInf: @pushup: Még nem jött meg a jóváhagyás a pártközpontból. Türelem .... és sokk fekvetámassz:))) (2014.02.28. 19:54) Bemutatkozás
  • jobbdemokrata: @Lasombra: Miért lenne harag? Nem én írtam, hogy hülye a választópolgár... :) (2014.02.27. 16:55) Miért legyél jobboldali, konzervatív?

Bemutatkozás

2012.08.01. 13:32 jobbdemokrata

 

1312536101_bi.jpgA Földön élek. Ember vagyok. Férfi vagyok. Európai. Magyarországon élek. Magyar vagyok. Budapesti. 35 éves. Jobboldali konzervatív és liberális. És azért döntöttem úgy, hogy blogot kezdek írni, mert két év múlva választások lesznek. És én a Fideszre fogok szavazni.

 

Világéletemben érdekelt a politika. Gimnázium alatt még csak érintőlegesen, főleg szüleim, rokonaim, barátaink beszélgetése által, azonban az egyetem alatt már aktívan érdeklődtem, lehetőségeim szerint mind jobboldali, mind baloldali médiumokból tájékozódva. Többször felmerült bennem, hogy esetlegesen párttaggá válok (természetesen a Fideszben), de egy-két jelentkezési lap kitöltésén túl nem jutottam. Így utólag úgy érzem, talán jobb is. Az aktív politizálás terepe nem az enyém. De nem azért, amit sokan közhelyesen emlegetnek, miszerint a "politika mindenkit megront". Én nem tartom rossz dolognak a politikát. De ez is egy hivatás. Meg lehet tanulni, de jobb születni rá. És én nem születtem rá. Elég érettnek pedig még nem tartom magam.

 

Blogot írni azonban bárkinek lehet. És ebben sajnos benne van az is, hogy olyanoknak is, akiknek pedig nem kellene. Sokat olvasom a politikai blogokat. Természetesen nem csak a jobboldaliakat, de az ellenzékieket is. Elkeserítő a felhozatal, főleg (természetesen, ez a szubjektív véleményem) az ellenzéki blogok oldalán. Bibó híres mondata, miszerint "a demokrata az, aki nem fél", üres gondolattá alakult azáltal, hogy a baloldali, liberális oldal megmondóemberei, bár nem félnek, de hivatásból "rettegtetnek". És a legnagyobb baj nem az, hogy csak az aktuális kormánypártot, de annak szimpatizánsait is negatív színben tüntetik fel. Vezérelvűnek, jobbos birkáknak, megtévesztett embereknek mondanak minket. Minden egyes kormányzati megmozdulásra, de az utóbbi hetekben főleg Orbán Viktor beszédeire hivatkozva, az arcunkba nyomják a kérdéseket: Ezt akartátok? Ezt választottátok? Ezt támogatjátok? Nos, engedtessék meg, hogy egyszerűen válaszoljak: bár nem minden döntéssel kell egyetértenünk, amit a kormány, hoz, de igen, ezt választottuk és ezt támogatjuk! Ahogy a "humor ellenzéki műfaj", a politikában is, szégyellnivaló a kormányoldalra állni? Pedig hát, a mai ellenzékiek is kormányoldaliak voltak valaha. Ezt mintha el szeretnék "felejtetni". Talán a miniszterelnök oly sokszor citált mondata "a haza nem lehet ellenzékben" erről szól (és nem arról, hogy a választást ne fogadták volna el). A haza, mindig kormányon van. Csak más-más pártok képviselik.

 

A mai ellenzéki közírók karanténba zárják jobboldali véleményformálókat, szavazókat. Szerintük, aki ezt a kormányt támogatja nem lehet demokrata, köztársaságpárti, sőt, tulajdonképpen a diktatúra létrehozását segíti elő.  Én ezt úgy élem meg, mint egyfajta intellektuális nácizmust. Mivel sokan nem így érezzük. Nem látjuk a diktatúra kiépülésének jelét. Látjuk egy erősebb államét, de a demokrácia nincs veszélyben. De a mi szavunk, mintha nem számítana.

Senkinek sem kell szégyellnie magát a párszimpátiájáért Magyarországon. Senkinek sem kell szégyellnie magát az elveiért, a véleményéért. A "demokraták" mégis ezt várják tőlem, jobboldali konzervatívtól. Mintha lennének egyenlőbbek az egyenlők között. Miért? 

 

Ez a blog ezért is íródik. Mert nem hallgathatok. Mert én is demokrata vagyok.

32 komment

Címkék: demokrata jobboldal konzervativizmus liberális konzervatív bibó

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr594690381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.08.01. 14:21:08

Egészen jó írás. Különösen a politikai blogok, illetve a hozzászólások színvonalának az erős kritikája "ül".
Bizonyos blogokon olyan mélyre süllyednek a hozzászólók, hogy szinte pszichológusért kiált egyik-másik.
Valóban, a magukat baloldaliként aposztrofálók olyan - nem, nem szellemi, csupán verbális - terrort próbálnak alkalmazni a neten, amely szinte kirekeszti, megbélyegzi az ellentétes véleményen levőket.
Márpedig a demokrácia egyik legnagyobb értéke a vélemények sokszínűségének teret biztosító média, és a lehetőség a vélemények ütköztetésére.
Sok sikert.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 15:17:56

Köszönöm, bár egy-két ellenzéki blogon, mert hozzászólásban kitettem a blogot, máris az történt, amit itt is írtam. Meg van őrülve a világ. Nem tudom, hogy hogyan létezhetne ez az ellenzék a Fidesz nélkül, mert úgy érzem ez adja egyedül létük alapját... :( A baj csak, hogy ugyanez volt addig is, amíg kormányon voltak.

Azért még egyszer köszi. Ez a bemutatkozó szöveg még semmiség, de ha írok olyat, amit érdemesnek találsz továbbadni, akkor örömmel venném a reklámját! :) Szép napot!

fuhur 2012.08.01. 15:54:26

"Nem látjuk a diktatúra kiépülésének jelét."

Közalkalmazott vagy e?

És ezt láttad?

www.mma.hu/allasfoglalas

Ez színtiszta kommunista vircsaft, és ez csak egy a sok közül. Hogy támogathatja ezt egy jobboldali konzervatív liberális?

panelburzsuj 2012.08.01. 16:17:49

A jobboldaliságát, konzervativizmusát, nemzeti érzelmeit, hazaszeretetatét senki nek sem kell szégyellnie. Sőt!

A mindezt megcsúfoló, kihasználó, ordenáré orbánizmust annál inkább.

És leginkább azt, ha a kettőt szántszándékkal összemosod.

panelburzsuj 2012.08.01. 16:18:55

@panelburzsuj:

(És nem szakad rád a padlás mindehhez még Bibó-képet is kirakni...)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 16:30:03

@fuhur: Nem vagyok közalkalmazott. annak kellene lennem? :) A citált állásfoglalást ismerem, íme egy Magyar Nemzet-beli (úúúristen, el mered olvasni?:) vélemény róla: mno.hu/vezercikk/irastudok-allasfoglalasa-1048006
Azt hiszed más, ugyanúgy demokratikus, nyugati országban nem jelennek hasonlók bármely oldalhoz tartozó csoportoktól? Mi kivetnivalót találsz a mondanivalójában?

fuhur 2012.08.01. 16:36:36

A NER nek nincs semmi köze a jobboldali konzervatív, pláne a liberális értékrendhez. Ideológiáját tekintve leginkább fasiszta, módszereit tekintve (gondolom az átvett káderállomány miatt) kommunista.

Én időnként újra kamasznak érzem magam ugyanaz a hangvétel stílus mint Kádár idejében.

Pár példa:

Az állami intézmények által becsapott tönkretett emberek levelet írnak Orbán Viktornak.

Viktor szemrevételezi a betakarítási munkákat. (Igaz nem egy állami gazdaságban, hanem az államtitkár úr magánbirtokán ahol rabok is dolgoznak. Gondolom olcsóbbak mint a közmunkások)

Az alkotmánynak (amiben gyengítették a emberi jogokat és polgárok tulajdonhoz való jogát) oltárokat emelnek, és kötelezően kifüggesztik a közintézményekben.

A miniszterelnök államosításról beszél.

A gyerekeimre kötelezően ideológia nevelést akar rákényszeríteni egy volt kommunista némber aki a 70 es években látott utoljára gyereket. Kijelentve hogy a nevelésbe a szülőknek nincs beleszólása az állami feladat

Aki szerint ez helyes az nem lehet konzervatív liberális.

fuhur 2012.08.01. 16:39:10

@jobbdemokrata: "Nem vagyok közalkalmazott. annak kellene lennem?"

Nem kellene de ha az lennél akkor biztos észrevennéd a diktatúra kiépülésének a jeleit.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 16:40:07

@panelburzsuj:

"A mindezt megcsúfoló, kihasználó, ordenáré orbánizmust annál inkább. És leginkább azt, ha a kettőt szántszándékkal összemosod."

Nem látom, hogy a konzervativizmust mennyiben csúfolná meg, használná ki a jelenlegi kormány. Ordenáré orbánizmusról meg legfeljebb ellenzéki társakkal tudsz értekezni, mert úgy érzem, csak ti hisztek abban, hogy a jobboldal vezérelvű és hasonlók. Az ellenzék is egy politikai vezéregyéniséget vár, hogy aztán mögé állva, leválthassák a jelenlegi kurzust. Vezérelvű lesz ettől az a tömeg? Attól,hogy sokat mondod, még nem lesznek birkák a másik oldalon.

Én sem röhögtem ki a szocialistákat, mert egy milliárdos képviselte őket, vagy a liberálisokat, mert a volt pártelnökük ciánkapszulát ajánl, a teljes kilátástalanságban tengődőknek (nem mellesleg ez utóbbi ugyanazt jelentette, mint Kövér elhíresült köteles-beszéde, mégsem ugrottak a "demokraták" rá...) Nincs tökéletesen bal-, jobboldali vagy liberális párt sehol. Az én értékrendemből a legtöbbet, bár nem mindent a Fidesz képvisel. Ennyi.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 16:44:43

@fuhur: Ezek szerint te közalkalmazott agy, hiszen biztosan észreveszed a diktatórizmus kiépülésének jeleit? Úgy,mint 1998-2002 között? Amikor azzal riogattak az ellenzékiek, hogy nem lesznek választások? Hogy Orbán királlyá koronázza magát?

Mennyi hisztéria alakult ki, akkor, amikor a Fidesz megkérdőjelezte a 2002-es választások tisztaságát, de az persze érthető, hogy a mostani ellenzék, már a még csak két év múlva kiírandó választásokról beszél hasonló hangnemben? Bár, tulajdonképpen minden negatívumot, egy esetleges jövőbeni időpontra alkalmazva tálalnak...

fuhur 2012.08.01. 16:47:26

@jobbdemokrata: "Ha a jobboldali értelmiség nem tiltakozik erélyesen a hazulról tollba mondott rágalmak ellen, akkor elismeri, hogy maga is egy Chávez-féle diktatúra támaszává vált."

Elolvastam a NOL cikket, de ezt a mondatot nem értem.

Ha nem támogazják a kormány törekvéseit akkor elismeri hogy egy Chávez féle diktatúrát támogat amiben Chávez Ellenzékben van? És kicsoda Chávez az ellenzékben? A Gyurcsány?

Vagy Chávez egyenlő Orbán és azért állnak ki mellette mert nem támogatják?

Segítesz?

fuhur 2012.08.01. 16:51:22

@jobbdemokrata: Nem azt lehet észrevenni, hogyha közalkalmazott vagy akkor az előmenetel illetve lassan az állásod megtartása s csak a politikai hovatartozásodtól függ. Elég ha csak azt megnézem, hogy a gyerekeim óvodájában, hogy alakul a vezetői pályázat, és hogy csicskáztatják a 20 év ott dolgozó pályázót a fideszes önkormányzati köcsögök amivel egyértelműen a nevelési munkát nehezítik és a gyerekeknek ártanak.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 16:53:09

@fuhur: ha nem emelik fel a rágalmak ellen a szavukat, akkor hallgatólagosan elfogadják azt (mármint hogy Chavez-féle diktatúra van). És mint jobboldaliak, ha ez ellen (mármint a vélt diktatúra ellen) nem emelnék fel a szavukat, akkor támogatják azt. Komolyan nekem kell lefordítani? :)

fuhur 2012.08.01. 16:54:01

És az hogy fér össze a jobboldali konzervatív liberalizmussal, hogy a nemzet középcsatára szerint a magyarok valami fajta elmaradott félázsiai horda akiket erővel kell rávenni az együttműködésre. Persze szigorúan nemzetileg.

És ha az embereket erővel veszed rá az együttműködésre az miért nem diktatúra?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 16:55:56

@fuhur: értem...érdekes volt a történeted, amíg el nem értem a fideszes k.csökig...Ez a vitastílusod? Mesélj, amúgy, hogyan "csicskáztatják" a pályázót?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 17:00:14

@fuhur:

Ne haragudj, idézek:

"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”

Tehát, arra gondolt, hogy nálunk nem a szándék kérdése az összefogás, hanem, hogy erő legyen mögötte. Nem arról van szó, hogy erővel (amira te gondolsz az külső hatás, míg Orbánnál ez a belső erőt jelöli). Az "elmaradott" és "horda" szavakat az istennek sem találom. De lehet, hogy azért mert "genetikailag alattvaló" vagyok (remélem rémlik, kit idéztem :). Úgyhogy a diktatúrázás megint butaság, bár látom ezt könnyű bedobni pár komment után... :)

fuhur 2012.08.01. 17:15:01

@jobbdemokrata: "És mint jobboldaliak, ha ez ellen (mármint a vélt diktatúra ellen) nem emelnék fel a szavukat, akkor támogatják azt. "

De ők nem a vélt diktatúra ellen emelték fel a szavukat, hanem mellette. Vagyis a vélt diktatúra mellet mivel tagadták annak létét. Na mindegy...

panelburzsuj 2012.08.01. 17:18:14

@jobbdemokrata:

Legalább olvasni tanulnál meg, bakker...

Hol írtam én egy betűt is demokráciáról, diktatúráről, vezérről?

A hazafiságot, patriotizmust, alkotókészséget helyettesítő dakota posványosi iditizmust és dinnyekormányzást szidom.

Borzasztó... hát azt is nekem kell megmondani, mivel sértegetlek téged, meg az ideálodat?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 17:20:10

@panelburzsuj: Nagyon szépen, és kimérten fogalmazol. :) Le style, c'est l'homme.

fuhur 2012.08.01. 17:29:01

"összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése"

Az hogy én meg te összefogjunk az csak a mi kettőnk szándékának a kérdése. Ehhez nem kell erő. Legfeljebb ahhoz, hogy rávegyelek a velem való összefogásra ha neked ez nemáll szándékodban.

"de egy ilyen félázsiai népség, mint mi,"

Igazad van horda meg elmaradott nem volt, de ez a megfogalmazás nekem ezekkel a szavakkal szinonim. Hacsak Viktor a félázsiai népség alatt, nem magát és párttársait érti, hanem engem is beleért akkor ez nekem minimum sértő.

"Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás"

Ezt az ország egy korábbi vezetője kicsit keményebben így fogalmazta meg: "és megint csak azt mondom, miféle rendszer az, aminek még egy kis ellenzéke se legyen" Találd ki ki volt ! :-)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 17:38:36

@fuhur:

"Igazad van horda meg elmaradott nem volt, de ez a megfogalmazás nekem ezekkel a szavakkal szinonim." Erre csak, annyit, és igazán őszintén, hogy: HÚÚÚHAAA... :)

Az összefogásról: ha az ellenzék majd a őbb dolgokban egyetért, ami az ország irányításához szükséges, valamint többen is lesznek, mint akik ezt az irányt nem egészen fogadják el, akkor ők jelentenék az összefogás magját. Addig azonban illene ezt tiszteletben tartani a másik oldalon is.

panelburzsuj 2012.08.01. 17:39:53

@jobbdemokrata:

Lenyűgöző riposzt...

"Uram, az ön orra - nagy!"

Brrr....

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.08.01. 20:47:02

Bibó is jobboldali konzervatív-liberális volt?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.08.01. 23:06:29

@rajcsányi.gellért (ergé):

Azért mert tisztelem Muhammad Ali-t, már fekete is vagyok? :) Gellért,Gellért... :)

pushup 2012.08.04. 00:28:44

Hát a felütésnek örültem, de a végére lecsúszott a dolog ugyanoda, ahol majd' az összes politikai blogger és kommenter tanyáz.
Egy jobboldali (vagy akár bal), konzervatív, vagy liberális (ezekre én mint egymást kizáró dolgokra gondolok - már úgy értem, hogy lehetsz egy kérdésben konzervatív, egy másban meg liberális, de egyazon témában vagy ez vagy, vagy az) ... szóval egy ilyen ember, aki úgy véli, hogy meg kell itt szólalnia, meg szerepet kell vállalni, esetleg friss levegőt hozni, na az jó lenne.
De hogy ezek után kiállni a fidesz mellett? Muhaha!
Nade komolyan! Lehet beszélni egy témáról és oda állni valamelyik párt a témában képviselt véleménye mellé, mert eddig minden pártnak volt jó ötlete, de úgy cakli-pakli letenni a garast egy párt mellett? Hát az hülyeség, kérem!
Van jó dolog a baloldaliságban is, meg a jobboldaliságban is. Vannak előnyei a konzervatív és a liberális irányultságnak is, de a magyar parlamenti pártoknak szinte csak hátrányuk van.
A fidesz? annyival szarabb a többi pártnál, hogy ők a rajtkőről hugyoznak a medencébe, a többi meg csak óvatosan elengedi a fecskéjén keresztül két lábtempó között.

panelburzsuj 2012.08.06. 17:53:28

@pushup:

Tömörebb formában így ismerem: amit más pirulva tesz, azt a Fidesz hetykén.

?????????????? 2012.11.20. 20:49:10

tisztelt Szerző,

azt írod, nem kell minden döntéssel egyetértened, amit a kormány hoz, de Te/Ti ezt támogatjátok, ezt akarjátok.

kérlek kommentáld az alábbi rövid információkat, melyikkel értesz egyet, és melyiket akartad ezek közül:

1. A magánynyugdíjpénztárak államosítása. Gondolom boldogan adtad oda a megspórolt pénzedet!

2. Tranzakciós adó, mely azt jelenti, hogy azt is megadóztatják, amikor befizeted az adódat.

3. Földtörvény. Nyilván örülsz, hogy ügyvédek és műkörmösök kezébe kerül a nemzeti földvagyon a helyi gazdák helyett, akik felveszik az Uniós támogatásokat és parlagon hagyják majd a földeket, vagy felárért adják bérbe azoknak, akik generációk óta művelik azt.

4. Közoktatási-, és felsőoktatási rendszer reformja. Hurrá, a gyerekeid 16 éves korig kötelesek csak iskolába járni! Utána mehetnek az Audiba a gépsor mellé, 12 órában, minibálbérért, hiszen az egyetemi, főiskolai helyek jelentősen beszűkültek!

5. Választójogi törvény. Megfosztanak a választójogodtól mindaddig, amíg nem regisztrálsz! Ha pedig nem regisztrálsz, akkor jó időre megfosztanak tőle. Ugyanakkor a határon túliak csak küldenek egy képeslapot, és máris szavazhatnak. Remélem örülsz!

6. Az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Médiahatóság, A Kúria, a közmédia, a köztisztviselői-, és közalkalmazotti szféra átpolitizált lett (a kormány kezébe került). Nem számíthatsz sem demokratikus kontrollra, sem korrekt jogorvoslatra. Remélem ez boldoggá tesz!

7. Egészségügyi reform. Sosem látott mértékű lepusztulás, várólisták, a TB támogatott szolgáltatások beszűkülése, lelki-, és szakmai nihil, orvos és nővér elvándorlás. Jaj de jó, hogy a betegek a folyosókon fekszenek, remélem sosem kell majd az Anyukádat a folyosón vérezve látnod!

8. Közgép tenderek. Szuper, hogy magyarok rabolnak ki minket állami, kormány asszisztenciával! Mennyivel jobb volna, ha senki sem venné el azt, ami a közé, a közpénzt! Remélem boldoggá tesz, hogy Magyarországon a legdrágább 1 km autópálya megépítése egész Európában. Nyilván azért, mert annyival jobbak az autópályáink! Hurrá!

9. A fejlett világ, értsd Európa és az USA nem áll szóba Magyarországgal. Hurrá! Hiszen végül is csak sok ezer milliárd támogatást, katonai védelmet, gazdasági beruházást várunk tőlük! A magyar kormány Brüsszelbe jár koldulni, közben pedig megalázza az az Uniót, amihez létfontosságú tartoznunk? Éljen!

10. Elmebeteg a pénzügyminiszter! Hurrá! Magyar gazdasági tündérmeséről beszél, meg puha, magyar, de harapós kis tigrisről, meg a gyerekek fenekén lévő piros pöttyről, amire büszkének kell lennünk! Hurrá!!! Azt ígérte az adóbevallás egy söralátéten elfog férni! Most talán európa legbonyolultabb és legátláthatatlanabb, de legalább leglabilisabb adórendszerét sikerült kiépítenie! éljen!

11. A magyar kormány, aki Téged és engem képvisel egymásután szegi meg az adott szavát. Átverték a rendvédelmi dolgozókat, az orvosokat, ápolókat. Hazudtak a pedagógusoknak, a diákoknak. Hazudtak a bankoknak, a befektetőknek, az IMF-nek. Jaj de jó, hogy hazug kormányunk van! Mennyivel jobbak ők, mint a szocik voltak?

12. Jaj de jó, hogy OV szerint fél ázsiai söpredék vagyunk! Legalább tudjuk, hogy akit az ország egyik fele istennek tartva imád mit gondol a hívőiről! Remélem Te is boldogan mosolyogsz, ha hallod!

13. A metrók leégnek, a buszok lerohadnak, ennek ellenére Magyarországon a legdrágább a tömegközlekedés Európában! Éljen! Ez remek hír!

14. Gazdasági recesszióban vagyunk. A fejlődés nem csak leállt, hanem visszafordult! Az építőipar romokban, az élelmiszergyárak egymásután zárnak be. Multinacionális cégek vonulnak ki az országból, a minősíthetetlenül rossz, bizonytalan gazdasági kormányzás következtében, és az átláthatatlan jogi szabályozás miatt. Remélem boldog vagy?

15. A foci, mely évtizedek óta nullát produkál (és azon belül is a felcsúti foci akadémia) több, mint dupla annyi támogatást kap, mint a sikeres vízilabda, kézilabda, vagy evezés összesen! Foci stadionok épülnek, a botlábúaknak, miközben olimpiai-, és világbajnok evezősök hagyják el az országot. Remélem örömmel tölti el a szívedet!

16. 10 fiatalból 4 külföldre akar menni, és ha nem muszáj, nem is jönne vissza! Éljen, jó itt élni! Remélem boldog vagy!

17. Arrogáns, nagyképű, merev, belátásra és korrekcióra képtelen, makacs, csökönyös, buta, műveletlen emberek vezetik ezt az országot, akiket kizárólag saját hatalmi és gazdasági céljaik vezérelnek! Remélem örülsz a boldogságuknak! A Békemenet szervezői a Te és az én adóforintjaimból szervezi Magyarországra a lengyel elvtársaikat, hogy megvédjék a saját otromba hazugságaikat! Remélem boldog vagy, hogy erre megy el a pénzed!

...és ezek csak azok az ügyek, amik hirtelen, ültömben eszembe jutottak!

nem vagyok szoci, és szadeszes troll sem. gondolkodó ember vagyok, aki nem érti, hogy a nemzetre, a hazára, meg az istenre való hivatkozással hogyan lehet kiszúrni az emberek szemét? miért nem gondolkodnak? miért jó ez nekik? miért jó Neked, hogy több, és magasabb adót kell fizetned, hogy a fizetésed reálértéke csökken, hogy a metró, amin utazol kigyullad, hogy a gyereked analfabéta szalagmunkás lesz, hogy a szüleid a folyosón véreznek el, hogy a határon túl élők szava könnyebben érvényesül, mint a Tiéd, hogy ellopják a termőföldet olyanok, akik csak nyerészkedni akarnak rajta és nem termelni, hogy megmondják Neked, hogy mi az érték és nem hagyják, hogy Te döntsd el, hogy a keresztény, nemzeti, konzervatív, polgári álcában a leghazugabb, legprimitívebb, legarrogánsabb kormány ül a nyakadon, a rendszerváltás óta? ez tesz boldoggá?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2012.11.21. 08:53:21

Kedves hurvinek!

Hozzászólásod megér egy külön posztot, úgyhogy a héten megpróbálok reagálni rá!

Üdv,

JD

Namir 2012.11.21. 11:22:03

Szórakoztató volt olvasni a sok görcsös (és igazi mondanivaló nélküli) hozzászólást.

Egy gyöngyszem ezek közül (a felsőbbrendű, nárcisztikus önimádat=fasiszta gondolkodás mintapéldája):

"Borzasztó... hát azt is nekem kell megmondani, mivel sértegetlek téged...?"

pushup 2013.09.05. 12:06:57

@jobbdemokrata: lassan meglesz az egy év, de még nincs meg a riposzt? ;)

DezInf 2014.02.28. 19:54:19

@pushup:

Még nem jött meg a jóváhagyás a pártközpontból.
Türelem .... és sokk fekvetámassz:)))
süti beállítások módosítása