HTML

Egy jobb demokrata

Friss topikok

  • api99: Ki találja itt ki, hogy milyen idézetek ezek: "Egy XXI. századi modern állam nem képzelhe... (2018.03.01. 18:45) Elv elszáll a szó megmarad
  • tesz-vesz: ne legyél már egysejtű, válaszoltam kkbk.blog.hu/2015/04/28/terdre_imahoz_a_kereszteny_orban#c268... (2015.04.29. 18:42) FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész
  • maxval birca hozzászóló: "Köpködők!" Ez egy legendás magyar félrefordítás. Valójában: "Szakadárok!". Csak a fordító elnézt... (2014.10.30. 11:10) Quo vadis, balliberali?
  • DezInf: @pushup: Még nem jött meg a jóváhagyás a pártközpontból. Türelem .... és sokk fekvetámassz:))) (2014.02.28. 19:54) Bemutatkozás
  • jobbdemokrata: @Lasombra: Miért lenne harag? Nem én írtam, hogy hülye a választópolgár... :) (2014.02.27. 16:55) Miért legyél jobboldali, konzervatív?

Elv elszáll a szó megmarad

2018.02.28. 10:57 jobbdemokrata

 

"A Jobbikkal kibővített Fidesz-ellenes összefogás lehetőségének latolgatása annak az elfogadása, hogy a demokraták képtelenek és alkalmatlanok népszerűségük növelésére. A szellemi és politikai tehetetlenség ilyetén deklarálása, egyúttal a „megoldás” – vagyis a Jobbikra szavazás, a vele való együttműködés – felvillantása minden jó szándék ellenére a demokratikus tábor és gondolat végső önfeladásának és önfelszámolásának előhang­jává torzulhat."

Lakner Zoltán

„Választási bojkottra szólítanék fel mindenkit, ha a baloldali pártok összefognának a Jobbikkal. Megengedhetetlen.Abba most nem is mennék bele, hogy lehetetlen, de mindenképpen nem kívánatos. Egy ilyen összefogást egyébként sem lehetne lenyomni senkinek a torkán, az enyémen sem. Ha valakinek nincs ereje és akarata egyedül a sikerre törekedni, hagyja abba az egészet.Egyre inkább az a benyomásom, hogy ezekkel a parlamenti pártokkal nem megyünk semmire. Tönkrementek, aprócska apparátusok, médiacégek, tagság és belső élet nélkül. A Fidesznek körülbelül hússzor annyi megválasztott tisztségviselője van, mint tagja. Az ellenzéki oldalon pedig két szektajellegű vezérpárt vetekszik egymással, ők viszont más okokból nem demokratikusak. Máshonnan kell jönniük az új erőknek, de egyelőre nem látszik semmi ígéretes a horizonton.”

Tamás Gáspár Miklós

"A Jobbikot sokan, többször és még bírósági engedéllyel is náci pártként jellemezték. Ha ez az állítás igaz, akkor elfogadhatatlan bármilyen baloldali összefogás egy olyan párttal, amelyre a nácizmus árnyéka vetül, vagy a nácizmussal kacérkodott, vagy akár nem volt egészen náci, csak egy picit. Az állítólag most középre húzó Jobbik történetében legalább három olyan meghatározó politikai cselekvésről tudok, amelyek nem teszik lehetővé a velük való együttműködést. Az egyik a Magyar Gárda megalakulása, a másik Gyöngyösi Márton zsidózása a parlamentben, a harmadik pedig az uniós zászló elégetése a pártból már kikerült úr által. Mivel a dolgok azonosak a saját történetükkel, még a megfontolandó kérdés szintjén sem merülhet tehát fel az összefogás gondolata. Sőt, elítélendőnek tartom, mert megzavarja a kormányváltásra vonatkozó, és amúgy is gyenge lábakon álló baloldali elképzeléseket."

Ungvári Tamás, író

"Erről a kérdésről egy pillanatig sem kell gondolkodnom, kizártnak tartok egy összefogást a baloldal és a Jobbik között. A feketére akkor sem mondom, hogy fehér, ha ezzel eltakarhatom a zöldet. Igen helyet nem mondhatok nemet. Jézus helyett nem mondhatok Sátánt, még akkor sem, ha pillanatnyilag úgy tűnik, megéri.Mindenáron meg kell szabadulni Orbántól, de hadd legyek régimódi: ezen az áron nem akarok megszabadulni tőle.Ha csak a Jobbikkal való összefogás és a halál között lehet választani, akkor én a halált választom."

Kornis Mihály, író

"A Jobbikkal egy új köztársaság parlamentjében együtt lehet működni bizonyos döntéseknél. Az új politikai rendszer kialakításába mint legitim pártot be kell őket vonni a Fidesz leváltása után, hiszen részei a magyar pluralizmusnak. Az illiberális Orbán-rezsim leváltásához azonban sem a választások előtt együttműködő partnerként nem szükségesek, sem pedig magához a rezsim megtöréséhez."

Szigetvári Viktor

 

2 komment

Címkék: mszp fidesz demokrata demokrácia magyarorszag jobbik liberalis ellenzék egyutt lmp nacizmus momentum szelsojobboldal valasztas2018

FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész

2014.11.20. 10:33 jobbdemokrata

Bevezetés

Fél év (és még egy kicsinyke idő) telt el az országgyűlési választások óta. És mintha visszarepültünk volna 2010-be. Kicsiny különbség, hogy a "demokratikus ellenzéki" oldal kibővült a "nagyon civil és pártatlan, az elmúlt 25 évet egyben elutasító" új mozgalmakkal. De a szöveg ugyanaz: ORBÁNPATÁSDIKTÁTORELVESZEJTIAMÁRNEMISLÉTEZŐMAGYARKÖZTÁRSASÁGOT!!!!! 

Ennek a bejegyzésnek (és az ezt követőknek) nincs célja. De olvasva varánuszt, a piroslapokat vagy más hasonló ballibdemó blogot, nem érzem, hogy ezzel bűnt követnék el. Igazság szerint csak az elmúlt fél év történéseivel kapcsolatban felmerült gondolataimat szeretném megosztani. Első körben 2014 tavaszáról.

49 komment · 2 trackback

Címkék: magyar kálmán olga mszp fidesz magyarország demokrata köztársaság demokrácia jobbik állampolgárság havas választás 2014

Quo vadis, balliberali?

2014.04.10. 08:25 jobbdemokrata

 judea_nepe_front.jpg

"A baloldali összefogás jövője (részlet):

Brian: – Ti vagytok a Demokratikus Koalíció?
Ati: – A jó édes anyád!
Brian: – Mi?
Ati: – Méghogy Demokratikus Koalíció! Mi az MSZP vagyunk! Méghogy Demokratikus Koalíció! (nevet)
Brian: – Én is... csatlakozhatnék?
Ati: – Nem, kopj le!
Brian: – Nem akarok ilyet árulni, ez csak egy meló. Ugyanúgy utálom az Orbánt, mint bárki más!
Ildikó: – Ez biztos?
Brian: – Ó, holtbiztos! Régóta utálom az Orbánt.
Ati: – Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell az Orbánt.
Brian: – Utálom!
Ati: – Igen, és mennyire?
Brian: – Nagyon!
Ati: – Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban az Orbánnál, azt a büdös Demokratikus Koalíciót!
Tibor: – És az Együtt 2014-et is!
Imre: – És az MSZP-t. Az MSZP-t. Köpködők!
Ati: – Mi vagyunk az MSZP!
Imre: – Ó. Azt hittem, mi az MLP vagyunk.
Ati: – MSZP!
Tibor: – És mi van most az MLP-vel, Ati?
Ati: – Ott ücsörög"

 

24 komment

Címkék: mszp pm brian élete balliberális dk mlp együtt2014 valasztas 2014

Miért legyél jobboldali, konzervatív?

2014.02.27. 09:58 jobbdemokrata

 

A címben feltett kérdésre válasz az alábbi poszt, mely tegnap este jelent meg a Democrat blogon. Vérlázító az az intellektuális gőg, és megvetés, ami árad belőle.

Természetesen ott (a sajtószabadságot, és a véleménynyilvánítás fontosságát hirdető ballibdemó ideológiának megfelelően) nem lehet kommentet fűzni hozzá. Itt lehet...

http://democrat.blog.hu/2014/02/26/valasz_a_legujabb_kozvelemeny-kutatasi_eredmenyekre

39 komment

Címkék: vélemény választás fidesz demokrata demokrácia liberális sajtószabadság democrat választás 2014

Öszöd, nem öszöd, nem kapsz mást...csak Gyurcsányt...

2014.02.26. 10:24 jobbdemokrata

 

A CNN exkluzív interjút készített 2006. szeptember 19-én, Gyurcsány Ferenccel. Nic Robertson a kiszivárgott felvételről és a tüntetőkről kérdezte a magyar miniszterelnököt. 

Nic Robertson: 
Ön azt mondta, hogy a hazugságok már 10 éve, vagy még régebb óta tartanak. De ön beismerte, hogy másfél évig hazudott az embereknek. Miért hazudott másfél évig? Miért nem hagyta már korábban abba? Miért nem mondott már korábban igazat?
 

Gyurcsány Ferenc: 
Ebben a mondatban, amit idézett, arra utaltam, hogy nem voltam elég bátor, hogy megváltoztassam ezt a vonalat. Másfél évvel ezelőtt kezdtem hivatalomat, ezért használom ezt a kifejezést. Fél évvel később, 2005 elején a Magyar Parlamenthez szóltam, és azt mondtam, hogy tudják, amit teszünk, nem helyes. Nem vagyunk elég bátrak, hogy megmondjuk az igazat. És ezt nem értette meg senki. És félreértették a társaim, a párttársaim, és ellenzékem is. 
Világos volt, hogy nem elég pusztán erről a jelenségről elméletileg beszélni, hanem végre kell hajtanunk néhány radikális változtatást. De akkor nem voltam olyan helyzetben, hogy meglegyen a lehetőségem arra, hogy megkezdjem ezeket a mélyreható reformokat. Csak néhány kis lépést tettem előre. 

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány hazugság fletó öszöd böszme

Bemutatkozás

2012.08.01. 13:32 jobbdemokrata

 

1312536101_bi.jpgA Földön élek. Ember vagyok. Férfi vagyok. Európai. Magyarországon élek. Magyar vagyok. Budapesti. 35 éves. Jobboldali konzervatív és liberális. És azért döntöttem úgy, hogy blogot kezdek írni, mert két év múlva választások lesznek. És én a Fideszre fogok szavazni.

 

Világéletemben érdekelt a politika. Gimnázium alatt még csak érintőlegesen, főleg szüleim, rokonaim, barátaink beszélgetése által, azonban az egyetem alatt már aktívan érdeklődtem, lehetőségeim szerint mind jobboldali, mind baloldali médiumokból tájékozódva. Többször felmerült bennem, hogy esetlegesen párttaggá válok (természetesen a Fideszben), de egy-két jelentkezési lap kitöltésén túl nem jutottam. Így utólag úgy érzem, talán jobb is. Az aktív politizálás terepe nem az enyém. De nem azért, amit sokan közhelyesen emlegetnek, miszerint a "politika mindenkit megront". Én nem tartom rossz dolognak a politikát. De ez is egy hivatás. Meg lehet tanulni, de jobb születni rá. És én nem születtem rá. Elég érettnek pedig még nem tartom magam.

 

Blogot írni azonban bárkinek lehet. És ebben sajnos benne van az is, hogy olyanoknak is, akiknek pedig nem kellene. Sokat olvasom a politikai blogokat. Természetesen nem csak a jobboldaliakat, de az ellenzékieket is. Elkeserítő a felhozatal, főleg (természetesen, ez a szubjektív véleményem) az ellenzéki blogok oldalán. Bibó híres mondata, miszerint "a demokrata az, aki nem fél", üres gondolattá alakult azáltal, hogy a baloldali, liberális oldal megmondóemberei, bár nem félnek, de hivatásból "rettegtetnek". És a legnagyobb baj nem az, hogy csak az aktuális kormánypártot, de annak szimpatizánsait is negatív színben tüntetik fel. Vezérelvűnek, jobbos birkáknak, megtévesztett embereknek mondanak minket. Minden egyes kormányzati megmozdulásra, de az utóbbi hetekben főleg Orbán Viktor beszédeire hivatkozva, az arcunkba nyomják a kérdéseket: Ezt akartátok? Ezt választottátok? Ezt támogatjátok? Nos, engedtessék meg, hogy egyszerűen válaszoljak: bár nem minden döntéssel kell egyetértenünk, amit a kormány, hoz, de igen, ezt választottuk és ezt támogatjuk! Ahogy a "humor ellenzéki műfaj", a politikában is, szégyellnivaló a kormányoldalra állni? Pedig hát, a mai ellenzékiek is kormányoldaliak voltak valaha. Ezt mintha el szeretnék "felejtetni". Talán a miniszterelnök oly sokszor citált mondata "a haza nem lehet ellenzékben" erről szól (és nem arról, hogy a választást ne fogadták volna el). A haza, mindig kormányon van. Csak más-más pártok képviselik.

 

A mai ellenzéki közírók karanténba zárják jobboldali véleményformálókat, szavazókat. Szerintük, aki ezt a kormányt támogatja nem lehet demokrata, köztársaságpárti, sőt, tulajdonképpen a diktatúra létrehozását segíti elő.  Én ezt úgy élem meg, mint egyfajta intellektuális nácizmust. Mivel sokan nem így érezzük. Nem látjuk a diktatúra kiépülésének jelét. Látjuk egy erősebb államét, de a demokrácia nincs veszélyben. De a mi szavunk, mintha nem számítana.

Senkinek sem kell szégyellnie magát a párszimpátiájáért Magyarországon. Senkinek sem kell szégyellnie magát az elveiért, a véleményéért. A "demokraták" mégis ezt várják tőlem, jobboldali konzervatívtól. Mintha lennének egyenlőbbek az egyenlők között. Miért? 

 

Ez a blog ezért is íródik. Mert nem hallgathatok. Mert én is demokrata vagyok.

32 komment

Címkék: demokrata jobboldal konzervativizmus liberális konzervatív bibó

süti beállítások módosítása