HTML

Egy jobb demokrata

Friss topikok

  • api99: Ki találja itt ki, hogy milyen idézetek ezek: "Egy XXI. századi modern állam nem képzelhe... (2018.03.01. 18:45) Elv elszáll a szó megmarad
  • tesz-vesz: ne legyél már egysejtű, válaszoltam kkbk.blog.hu/2015/04/28/terdre_imahoz_a_kereszteny_orban#c268... (2015.04.29. 18:42) FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész
  • maxval birca hozzászóló: "Köpködők!" Ez egy legendás magyar félrefordítás. Valójában: "Szakadárok!". Csak a fordító elnézt... (2014.10.30. 11:10) Quo vadis, balliberali?
  • DezInf: @pushup: Még nem jött meg a jóváhagyás a pártközpontból. Türelem .... és sokk fekvetámassz:))) (2014.02.28. 19:54) Bemutatkozás
  • jobbdemokrata: @Lasombra: Miért lenne harag? Nem én írtam, hogy hülye a választópolgár... :) (2014.02.27. 16:55) Miért legyél jobboldali, konzervatív?

Elv elszáll a szó megmarad

2018.02.28. 10:57 jobbdemokrata

 

"A Jobbikkal kibővített Fidesz-ellenes összefogás lehetőségének latolgatása annak az elfogadása, hogy a demokraták képtelenek és alkalmatlanok népszerűségük növelésére. A szellemi és politikai tehetetlenség ilyetén deklarálása, egyúttal a „megoldás” – vagyis a Jobbikra szavazás, a vele való együttműködés – felvillantása minden jó szándék ellenére a demokratikus tábor és gondolat végső önfeladásának és önfelszámolásának előhang­jává torzulhat."

Lakner Zoltán

„Választási bojkottra szólítanék fel mindenkit, ha a baloldali pártok összefognának a Jobbikkal. Megengedhetetlen.Abba most nem is mennék bele, hogy lehetetlen, de mindenképpen nem kívánatos. Egy ilyen összefogást egyébként sem lehetne lenyomni senkinek a torkán, az enyémen sem. Ha valakinek nincs ereje és akarata egyedül a sikerre törekedni, hagyja abba az egészet.Egyre inkább az a benyomásom, hogy ezekkel a parlamenti pártokkal nem megyünk semmire. Tönkrementek, aprócska apparátusok, médiacégek, tagság és belső élet nélkül. A Fidesznek körülbelül hússzor annyi megválasztott tisztségviselője van, mint tagja. Az ellenzéki oldalon pedig két szektajellegű vezérpárt vetekszik egymással, ők viszont más okokból nem demokratikusak. Máshonnan kell jönniük az új erőknek, de egyelőre nem látszik semmi ígéretes a horizonton.”

Tamás Gáspár Miklós

"A Jobbikot sokan, többször és még bírósági engedéllyel is náci pártként jellemezték. Ha ez az állítás igaz, akkor elfogadhatatlan bármilyen baloldali összefogás egy olyan párttal, amelyre a nácizmus árnyéka vetül, vagy a nácizmussal kacérkodott, vagy akár nem volt egészen náci, csak egy picit. Az állítólag most középre húzó Jobbik történetében legalább három olyan meghatározó politikai cselekvésről tudok, amelyek nem teszik lehetővé a velük való együttműködést. Az egyik a Magyar Gárda megalakulása, a másik Gyöngyösi Márton zsidózása a parlamentben, a harmadik pedig az uniós zászló elégetése a pártból már kikerült úr által. Mivel a dolgok azonosak a saját történetükkel, még a megfontolandó kérdés szintjén sem merülhet tehát fel az összefogás gondolata. Sőt, elítélendőnek tartom, mert megzavarja a kormányváltásra vonatkozó, és amúgy is gyenge lábakon álló baloldali elképzeléseket."

Ungvári Tamás, író

"Erről a kérdésről egy pillanatig sem kell gondolkodnom, kizártnak tartok egy összefogást a baloldal és a Jobbik között. A feketére akkor sem mondom, hogy fehér, ha ezzel eltakarhatom a zöldet. Igen helyet nem mondhatok nemet. Jézus helyett nem mondhatok Sátánt, még akkor sem, ha pillanatnyilag úgy tűnik, megéri.Mindenáron meg kell szabadulni Orbántól, de hadd legyek régimódi: ezen az áron nem akarok megszabadulni tőle.Ha csak a Jobbikkal való összefogás és a halál között lehet választani, akkor én a halált választom."

Kornis Mihály, író

"A Jobbikkal egy új köztársaság parlamentjében együtt lehet működni bizonyos döntéseknél. Az új politikai rendszer kialakításába mint legitim pártot be kell őket vonni a Fidesz leváltása után, hiszen részei a magyar pluralizmusnak. Az illiberális Orbán-rezsim leváltásához azonban sem a választások előtt együttműködő partnerként nem szükségesek, sem pedig magához a rezsim megtöréséhez."

Szigetvári Viktor

 

2 komment

Címkék: mszp fidesz demokrata demokrácia magyarorszag jobbik liberalis ellenzék egyutt lmp nacizmus momentum szelsojobboldal valasztas2018

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr118828802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

api99 2018.03.01. 18:22:57

Ez egy fideszes oldal ?
Tulajdonképpen a orbán kormányon maradására buzdítanak.
Vagy nem értem jól?

api99 2018.03.01. 18:45:59

Ki találja itt ki, hogy milyen idézetek ezek:

"Egy XXI. századi modern állam nem képzelhető el stabil és demokratikusan működő intézmények nélkül, ahol a független hatalmi ágak ellenőrzik egymás működését, vagyis megvalósul a fékek és ellensúlyok rendszere."
"A következő országgyűlésnek egy arányosabb, a választó-polgárok akaratát sokkal jobban tükröző választási törvényt kell elfogadnia. Az új rendszer kidolgozása során a német modellt vennénk alapul, hiszen nem tartható fenn, hogy a választáson megjelent szavazók kevesebb mint felének támogatásával kétharmados többséget lehessen szerezni"
"Megkerülhetetlen az Alkotmánybíróság jogállamisági kapuőri szerepének megteremtése. Vissza kell adni a taláros testület megvont hatásköreit, hogy valóban betölthesse alkotmányos szerepét"
"Az Alkotmánybíróság megfelelő működéséhez azonban nem csak az intézmény megnyirbált hatás-köreit kell visszaállítani, hanem a megválasztott tagjai teljes politikai függetlenséget is biztosítani kell. Ennek megfelelően, a taláros testület tagjainak jelölése és megválasztása terén reformokat vezetünk be, amellyel elérjük, hogy csak valódi és fedhetetlen szakemberek legyenek alkotmánybíróvá választhatóak."
"A bíróságok számára olyan klímát kell biztosítani, hogy kizárólag a törvényeknek alárendelten, bármiféle befolyástól mentesen működhessenek."
"A bíróságokat érintő legfontosabb kérdésekben egy olyan autonóm szerv döntsön, amelyet a bírák választanak saját maguk közül, titkos szavazással."
"Elkerülhetetlen az ügyészségi rendszer teljes átalakítása, amelynek sarokpontja lesz az egész szervezet, és azon belül a tárgyaló ügyészek függetlenségének biztosítása. Megszüntetjük azt a „parancsuralmi” rendszert, amelyben az eljáró ügyésznek a legjobb szakmai meggyőződése ellenére is végre kell hajtania a felettese utasítását, amely nem egyszer a visszaélések melegágya."
" A legfőbb ügyész megválasztását olyan feltételekhez kötjük, amely alapján biztosítható a pártpolitikusok távoltartása a pozíciótól. Emellett fel fogjuk állítani a kizárólag a parlamentnek alárendelt Korrupcióellenes Ügyészséget, amely szervezet kizárólag a korrupciós bűncselekmények felderítésével fog foglalkozni, és külső kontrollt jelent majd az általános hatáskörű ügyészség működése felett is."
"Elkerülhetetlenné vált a vizsgálóbizottságok és parlamenti bizottságok előtt történő megjelenés el-mulasztásának szankcionálása. "
"A közpénztolvajok elszámoltatásának jelentős gátja a hűtlen és hanyag kezelés törvényi tényállásainak hibás mivolta. Meg kell teremteni a nemzeti vagyon (állami és önkormányzati vagyonelemek) kezelésével megbízott személyek fokozottabb büntetőjogi felelősségét. "
"Meg kell emelni a korrupciós bűncselekmények büntetési tételeit. "
"Felállítjuk a Közpénz-visszaszerzési Bizottságot, amelynek az ellopott pénzek minél nagyobb arányban történő visszaszerzése lesz a feladata"
"..alapvető céljának tekinti a magyar társadalom egészének felemelését, az életminőség radikális javítását, mindent a hosszú távon is fenntartható növekedés, a magyarság önmagát újjáépíteni kész ereje és az életlehetőségek szélesítése alá rendelve. Mindehhez kiszámítható közegben és jogrendben, optimista meg-oldási lehetőségek között és testi-szellemi egészségben élő polgárok jólétén keresztül vezet az út."
süti beállítások módosítása