HTML

Egy jobb demokrata

Friss topikok

  • api99: Ki találja itt ki, hogy milyen idézetek ezek: "Egy XXI. századi modern állam nem képzelhe... (2018.03.01. 18:45) Elv elszáll a szó megmarad
  • tesz-vesz: ne legyél már egysejtű, válaszoltam kkbk.blog.hu/2015/04/28/terdre_imahoz_a_kereszteny_orban#c268... (2015.04.29. 18:42) FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész
  • maxval birca hozzászóló: "Köpködők!" Ez egy legendás magyar félrefordítás. Valójában: "Szakadárok!". Csak a fordító elnézt... (2014.10.30. 11:10) Quo vadis, balliberali?
  • DezInf: @pushup: Még nem jött meg a jóváhagyás a pártközpontból. Türelem .... és sokk fekvetámassz:))) (2014.02.28. 19:54) Bemutatkozás
  • jobbdemokrata: @Lasombra: Miért lenne harag? Nem én írtam, hogy hülye a választópolgár... :) (2014.02.27. 16:55) Miért legyél jobboldali, konzervatív?

FYI (a választások és ami utána jött...) I. rész

2014.11.20. 10:33 jobbdemokrata

Bevezetés

Fél év (és még egy kicsinyke idő) telt el az országgyűlési választások óta. És mintha visszarepültünk volna 2010-be. Kicsiny különbség, hogy a "demokratikus ellenzéki" oldal kibővült a "nagyon civil és pártatlan, az elmúlt 25 évet egyben elutasító" új mozgalmakkal. De a szöveg ugyanaz: ORBÁNPATÁSDIKTÁTORELVESZEJTIAMÁRNEMISLÉTEZŐMAGYARKÖZTÁRSASÁGOT!!!!! 

Ennek a bejegyzésnek (és az ezt követőknek) nincs célja. De olvasva varánuszt, a piroslapokat vagy más hasonló ballibdemó blogot, nem érzem, hogy ezzel bűnt követnék el. Igazság szerint csak az elmúlt fél év történéseivel kapcsolatban felmerült gondolataimat szeretném megosztani. Első körben 2014 tavaszáról.

Tavaszi szél Fideszt áraszt

Bár alapvetően a baloldali liberális véleményformálók szeretik magukról elhitetni, hogy mind intellektusukban, mind erkölcsiségükben felette állnak a jobboldali "birkatömegnek", valahogy az április 6-i választások elemzésében, interpretációkban kitűnt, hogy nem csak hogy nem állnak feljebb, de sok esetben még lejjebb is helyezkednek el, mint az átlag.

Hosszan lehetne sorolni a néha nevetséges, néha ijesztő megnyilvánulásokat, amelyekkel megörvendeztettek minket az elmúlt fél évben. A választások után, indításképpen, akár Obersovszky Olga tanárnő, akár Havas tanár úr viselkedését idézzük fel, melyekre tekinthetünk a puzséri rácsodálkozással is ("Mi ez a fertelmes hiszti, Richárd?"). De legyünk gálánsak, és mondjuk, hogy motivációjuk még érthető, hiszen mindent megtettek maguk részéről a győzelemért, nap, mint nap arcukat vállalva dolgoztak a "rezsimcsökkentés" érdekében és erre nem, hogy megszorongatni nem sikerült a "diktatúrát", de ráadásul akkora pofont volt kénytelenek elszenvedni, ami még a nagy Classius Clay-t is kapitulációra késztette volna. Azonban, bár lehet mondani, hogy a "kiszolgálószemélyzet" minden politikai oldalon hasonlóképpen viselkedne, de legyünk őszinték, hogy ez  fokú őrület, ami rajtuk elhatalmasodott, azért még egy ufonauták által inzultált Pataki Attilának is becsületére vált volna (nem mellesleg ő, "csak egy celeb", nem pedig egy Pulitzer emlékdíjas riporter). Ugyanez a hozzáállás, kevésbé látványos előadásmódban, természetesen felfedezhető bármely balliberális sajtóorgánumban. A 168 Óra online például egy teljes szériát szentel az "értelmiségiek" nyöszörgésének...Bocsánat, az alapkoncepció nem a nyöszörgés, hanem: "Értelmiségiektől – íróktól, tudósoktól, alkotóktól, művészektől – kértünk véleményt a választás másnapján. Arra kerestük a választ: hogyan tovább? Milyen Magyarországot szavaztak meg a választók? Hol rontottuk el? Mit gondoljunk újra?" A válaszokban természetesen nagy arányban feltűnnek a szokásos balliberális toposzok a hazánkban uralkodó diktatúráról, félelemről, az ördög jelét magán hordozó Orbánról. Mindezek mellett sokszor megemlítésre kerül az ország választókorú lakosságának 85%-a, akik vagy nem szavaztak a Kormányváltókra, vagy el sem mentek szavazni. És itt a lényeg. Az összes hiszti és őrjöngés mögött ez a lényeg. Az ország 85%-ára (!!!) nem számíthatott a baloldali választási Mókus-őrs.

A legnagyobb baj, hogy erre nem voltak felkészülve. A "baloldali", "demokratikus" (nem véletlen a macskaköröm :) alternatív valóságban az emberek 90%-a 4 éve retteg otthon a körmét rágva, fél a fekete autó érkezésétől, nyugdíjától és minden pénzétől megfosztva várja a választás pillanatát, hiszen Bajnai is megmondta: "aki mégis fél, öltsön narancsszínű trikót, tegyen ki egy fideszes kitűzőt, vegyen magához narancsot, mosolyogjon rá a fideszes szavazatszámlálóra, majd menjen be a szavazófülkébe, jól húzza be a függönyt, ha akarja, a kezével takarja le a szavazólapot is, de arra figyeljen, hogy a 17-es lista mellé ikszeljen!". A maradék 10% pedig (bár számszakilag nehéz megmagyarázni a 2 millió embert akik konzekvensen a Fideszre szavaznak :) trafikmutyis, földmutyis, és ha nem mutyis, akkor minimum Orbán ikonképet tart az ága felett és ahhoz imádkozik.

Ergo: az emberek egyik fele retteg Orbántól, a másik imádja, ezért az utóbbival azért nem foglalkozunk, az előbbivel meg azért. Mert Orbán létezése mindent elintézett önmagában.

No, persze. A balliberális oldalnak jót tenne, ha megtanulná: ha minden cselekedetük központjában az Orbánnal való szembenállás leledzik (tehát nem az emberekért tesznek valamit, hanem csak valaki ellen), akkor ne csodálkozzanak, hogy Magyarországon politikailag az origót mindig is Orbán és a Fidesz fogja jelenteni.

Nem mennék most bele annak elemzésébe, hogy mit kellene másképp csinálni ellenzéki oldalon. Az biztos, hogy a wishul thinking nem segít ebben a helyzetben, de lelke rajta azoknak a balliberális sajtóorgánumoknak, politikusoknak, akik továbbra is ebben hisznek.

Ha az előretekintést ki is felejtik, igencsak furcsa számomra, hogy a két éve törvénybe iktatott választási rendszert most, a vereség után kezdik el csak igazán támadni. Istenem, hol van ez a baloldal az 1994-es "szakértő" kormányhoz képest...?! :)

Néhány demagóg megállapításukat azonban jó lenne helyretenni:

1. A Fidesz "saját képére formálta át" a választási körzeteket.

Egyetértek. Ráadásul az MDF, a MIÉP és az SZDSZ területi eloszlását sem vette figyelembe. :)

Komolyra fordítva a szót: a régi választókerületek között hatalmas különbségek voltak lélekszámban, így sérült az egyenlőség elve (kevesebbet ért egy csepeli szavazat, mint egy bajai), ezért olyan körzeteket kellett kijelölni, ahol kb. ugyanannyian szavazhatnak. Volt-e tudatos gerrymandering? Bizonyára. De ez nem demokráciaellenes dolog, nem mellesleg az elmúlt 2 évben az ellenzéknek kutya kötelessége lett volna erősíteni a pozícióit a billegő kerületekben. Megtették? Ha, nem, akkor ezért kár sírni...

2. A Fidesz a magyarság 25%-nak szavazatával nyert kétharmadot.

Egyetértek. Mint ahogy az MSZP-SZDSZ '94-ben az összes szavazat 33%-val (69%-os részvétel mellett, 49%-kal) szintén kétharmadot szerzett. Belemehetünk, hogy de a második forduló, de az akkori helyzet etc., ellenben ez nem változtat a tényen: azok számítanak, akik elmennek szavazni. Ha a ballib oldal kötelezővé szeretné tenni a választáson való részvételt, hajrá! Nyújtsák be a törvényjavaslatot, és menjenek 15% alá :) Ami mellesleg a mostani szavazatarányuk az összes választó tekintetében :)

3. A médiákban való megjelenést a Fidesz aránytalanul korlátozta, egyes médiákat kihasznált.

Ezzel most komolyan egyetértek, de csak a közmédia esetében. Nyilván nem helyes, de nem is a demokrácia végét jelzi (mint ahogy a 2002-2010 közötti időszakban sem jelezte azt, pedig a másik iráyba volt elfogult). Amúgy meg, nem közmédiát tekintve a baloldalt sem kell félteni.

DE: ne feledjük el, a Jobbiknak még annyi felülete sem volt, mint a hiszterobalnak, mégis majdnem ugyanazt az eredményt érték el. Ezen fontosabb lenne elgondolkozni.

4. A külföldi szavazókat jogtalanul különböztették meg.

A külföldi szavazókat jogosan különböztetik meg. Ha azok, akik külföldön dolgoznak, de rendelkeznek érvényes magyarországi lakcímmel szintén szavazhattak volna levélben, akkor nekik nagyobb szabadságuk lenne, mint azok, akik nem külföldön dolgoznak, de rendelkeznek magyarországi lakcímmel (mint minden itthon élő állampolgár). Ráadásul technikailag megkülönböztethetetlenek, olyan szempontból, hogy a választásokkor éppen hol tartózkodnak, így akár valaki itthonról is szavazhatott volna levélben. Nem mellesleg, levélben szavazni csak listára lehetett, így nem hiszem, hogy a Kőbányáról kivándorolt több százezer MSZP-s szavazó ez jó néven vette volna...

A kettős állampolgárok levélben szavazásának lehetősége felfogható amúgy a személyes biztonságuk garantálásának is, ismerve például szlovák hozzáállást az állampolgársághoz.

Lehetne még beszélni amúgy az átszavazók "legendájáról" (meglepő módon, a XIII. kerületben rengeteg átjelentkező volt, bár az egyetlen józan gondolkozású ellenzékiben sem merült fel, hogy mennyi albérletben élő egyetemista és munkás lakik ott) és egyéb nyalánkságokról, de minek. A lényeg, hogy a hatalmas pre-hiszti ellenére a szavazás demokratikus volt, visszaélések nem voltak kiemelkedő számban, és ezek aránya szépen megoszlott a különböző politikai pártok között. 

Na, de hiába volt az egyértelmű győzelem (és az ellenzéknek az egyértelmű vereség), ami utána jött minden képzeletet felülmúl. Folyt. köv.

49 komment · 2 trackback

Címkék: magyar kálmán olga mszp fidesz magyarország demokrata köztársaság demokrácia jobbik állampolgárság havas választás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbdemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr786028150

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.20. 18:43:33

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.20. 18:41:11

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2014.11.20. 11:01:21

"tehát nem az emberekért tesznek valamit, hanem csak valaki ellen"

Muhahaha a fidesz 8 evig ezt csinalta. Megfurtak mindent, amit a kormany akart, akar jo az orszagnak, akar nem. Mesteri trollkodas volt egesz vegig.

(na mostmar engem is elkonyvelhetsz ballibanak, barmit is jelentsen az, de tudom hogy ez a fideszes szitokszo).

hidroponi 2014.11.20. 15:40:34

idota poszter!

ha mar hazudsz egy mereteset, akkor a bizonyitekot ne linkeld mar be!!

az mszp-szdsz 94ben nem a szavazatok 49%-aval nyert.
az csak az elso forduloban elnyert szavazatok aranya volt.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.20. 15:50:17

@hidroponi:

Bármennyire is szeretnéd, nem érzem magam idiótának és hazugnak sem: "Belemehetünk, hogy de a második forduló..."

Gratulálok, hogy sikerült megfognod a lényeget! :D

bölcsbagoly 2014.11.20. 18:04:11

@hidroponi: hanem mennyivel? Ti hatökrök, mikor értitek meg végre, hogy vegyes szavazási rendszernél nem csak a listás eredményből kell kiindulni? A régi parlamentben 386 mandátumból 176 volt az egyéni, mig a mostaninál 199-ből 106! Ezért nem felel meg a mandátumok és a pártra szavazók % aránya! Pláne egy kétfordulós rendszernél.

hanta boy 2014.11.20. 18:10:03

@hidroponi:

Vízesló!

Muszáj neked minden kommenteddel azt bizonyítanod, hogy mekkora barom vagy?

hanta boy 2014.11.20. 18:13:49

Egyébként a cikk tökéletes!

Kitűnően foglalja össze a jelenlegi (2014-es) helyzetet!

A kitűnően alatt azt értem, hogy RÉSZREHAJLÁS MENTESEN!!!!
(így aztán - biztos vagyok benne, hogy - fog kapni hideget-meleget mindkét oldaltól.....)

Larry Silverstein 2014.11.20. 18:23:30

A bolsik el vannak keseredve, ez igaz.

Ugorgyunk.

no_successful2 2014.11.20. 19:03:13

Korrekt volt az írás.

A ballib legnagyobb baja, hogy alapvető tényeknek ellentmondó negatív kampányt folytatnak.

"Váltsuk le az Orbáni diktatúrát a szavazáson !"

Muhahaha.

Ez kb. az óvodás szint. És ezek után meglepve tapasztalják, hogy idén háromszor rúgták őket seggbe.
Még a saját táborukat sem sikerült megtartaniuk, (igen, akik nem mentek el szavazni, egyszerűen már maguk előtt szégyenlik korábbi preferenciájukat).

hanta boy 2014.11.20. 19:13:20

@no_successful2:

Persze megértem én a ballibsiket!

Több barátom ballibsi.

Tényleg iszonyúan el vannak kenődve....

Az utóbbi tíz évben egyetlen választást sem nyertek.
(na jó, a 2006-os parlamenti választásokat elcsalták, így azt az egyet csalással nyerték....)

Nagyon, nagyon, nagyon kell már nekik egy kis, akármilyen kicsike sikerélmény!!!!

Most kiélhetik magukat ezeken a CIA szervezte tüntiken...üvölthetik, hogy "Orbán takarodj!" -- nekik már ez is hatalmas siker...

Ennyi.

Netuddki. 2014.11.20. 19:21:02

@jobbdemokrata: "az ördög jelét magán hordozó Orbánról"

Nagy szavak! Végtelenül szomorú vagyok, hogy a fidesz szétqrja és szétlopja szeretett hazámat. Mindezért persze elsősorban az orbán a felelős. Szóval csak ne takargassuk túlzásokkal a fideszes korrupciót!

Addig is lehetne virítani miből van a szíjjártónak luxusvillája, az orbánnak meg milliárdos családi vagyona. Amire a hab a hétvégi, közpénzből sikkasztott stadion.

Azt a tényt akarod itt elmaszatolni, hogy nem azért nem piszkálnám bottal se az orbánt mert nem tetszik a fizimiskája. Az undor mind abból fakad, hogy nekem van némi erkölcsi érzékem és annak tükrében ítélem meg az orbán és haverjai cselekedeteit. Most már csak arra lennék kíváncsi neked az erkölcsi mércédet mi tartja olyan kibaszottul alacsonyan a gazdáiddal szemben?

hanta boy 2014.11.20. 19:26:29

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Kovi, kovi!

Na, szóval legalább ne árulnád el magad!

Sajna te is úgy vagy, mint a legtöbb Orbán-fóbiás...

Megvan az undor....most keresünk hozzá érveket!

Na, pl. meséljél már valami nagyon-nagyon iciri-piciri konkrétumot az Orbán milliárdos családi vagyonáról.....

Előre is köszike!
(az nem ér, hogy ezt mindenki tudja, hogy így van....tényleg valami tényt, ha lehetne...)

Netuddki. 2014.11.20. 19:29:37

@hanta boy: Menjünk csak szépen sorban.

A szíjjártónak miből tellett a 170 milkás luxusvillára?

Aztán ki a másik 5 kitiltott?

Ha ezeket tiszutáztuk akkor rátérhetünk az orbán vagyonára is...

no_successful2 2014.11.20. 19:45:07

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Aztán ki a másik 5 kitiltott?"

Tudod, magasról leszarom, ki az az 5. A szocik meg a Strabag demokraták között lehetett volna akár 50 is.

Nincs fekete vagy fehér, csak szürke van.
Akár miket fröcsögtök, nekem a mostani csapat világosabb szürkének tűnik, mint a ti privatizáló, olajozó, alagútfúró stratégiai fontosságú állami vállalatokat idegen tulajdonba kótyavetyélő bagázsotok.

willcox 2014.11.20. 19:45:33

A fidesz két dologban elképesztően jó, kommunikációban és a szinte tökélyre fejlesztett újraelosztásban. Hatalmuk elegendő arra, hogy ne lehessen belátni a folyamatokba és ha gond van még mindig ott van Polt doktor. Kedves jobb demokrata, szállj le a magas lóról a kisemberek közé és elkeseredett elszegényedő emberek tömegével találkozol akiknek ez a kormány semmi esélyt nem ad. Ami még nagyon riasztó, hogy Orbán elkezdett egyes szám első személyben beszélni, kezd nála elgurulni a gyógyszer.

hanta boy 2014.11.20. 19:46:20

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Kovi, kovi!

Ennél azért több tájékozottságot vártam volna tőled!

Szíjjártót a szülei pénzzel segítették a vásárlásban. Ebben mi a meglepő?
(Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna, ki, és miből építette 5 éve a 160 millás villát?)

Ki a másik öt kitiltott? --kérded.

Te nagyon-nagyon eltévesztetted a házszámot. Ezt talán az ötödosztályú CIA-ügynök André Jóbaráttól kellene megkérdezned....

Tudományos libsizmus 2014.11.20. 20:02:40

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Ja. Mint a régi szép liberális demokrata időkben: teljes vagyonelkobzás, börtön, utána védekezhet. Emlékszel?

burgener 2014.11.20. 20:04:25

@willcox: Abszolút igaz. Nem a szarrá vert baloldalon kéne vinnyogni az örömtől, hanem néha szétnézni az ország szerencsétlenebb vidékein.

Ha már kétharmad, csinálhatnának valami értelmeset is néha...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.11.20. 20:33:16

A demokratikus ellenzéknek van azért egy elég stabil és jelentős médiaháttere: HVG, origo, index, népszabi, 168 óra, egyebek.

A jobbiknak meg van a kurucinfo meg a barikád.

Azért nagyon nincsenek egy súlycsoportban. A jobbiknak mégis sikerült második legnagyobb párttá válnia. Szóval ezn TÉNYLEg nagyon el kéne gondolkozni.

Tudományos libsizmus 2014.11.20. 21:02:43

@Dr Gregory House:
Addig olvastam, hogy "Magyar Tudományos Akadémia".

THümér 2014.11.20. 21:59:42

Tényleg remek kis írás. A lényege kb, hogy a Fidesz fölényesen megnyert közel s távol minden választást, így minden hang, ami ellene szól, nevetséges és/vagy ijesztő ballibsi megnyilvánulás.
Két megjegyzést bátorkodnék hozzáfűzni.
1. Kádár 99+ százalékkal nyerte a választásait. Ő is kissé manipulálta a választási rendszert, a médiát, egyebeket... de ahogy látom, e témákban elég megbocsájtók vagyunk. A logikát követve tehát a Kádár ellen fellépők csak nevetséges hőbörgők.
2. A lényeg mellett mintha elmennénk. Hogy ti. mit is csinál ezzel a megszerzett hatalommal Orbán & csapata. Erről már első beköszönő blogod kommentjében rákérdezett Hurvinek. 2012-es listáját a Fidesz hőstetteiről azóta jócskán lehetne bővíteni... Te akkor pár napon belülre ígértél választ; két év alatt ez nem született meg.

Pedig nem az a lényeg, hogy sikerült-e szavazóvá tenni a lakosság 23%-t. Hanem, hogy mit csinálnak ezzel az országgal.

toportyánzsóti 2014.11.20. 22:17:08

@Larry Silverstein: Gyengék vagytok a focihoz nem csak a kormányzáshoz nemzeti szotyialisták.

toportyánzsóti 2014.11.20. 22:21:07

Századvéges elvtársak megint nevetségesen hülyék maradtak,Prezinek képzelitek magatok pedig szimpla analfabéta orálcselédek vagytok.

c4rtm3n 2014.11.20. 22:55:31

@Tudományos libsizmus:
A tudomány az csak valami nyugatos meg liberális izé, jah igen fertő, azal nem kell foglalkozni. ;)
A kormány sem foglalkozik vele, a zembereknek meg főleg nem...

Dr Gregory House 2014.11.21. 07:36:29

@Tudományos libsizmus: Igen, a valóság az fájdalamas. Ti csak a FIDESZ Agitációs és Propaganda Osztályának hazugságait szeretitek.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 07:59:47

@ex-dr. vuk:

Tény, hogy nem mindent támogatott a Fidesz, de ugyan már, sorold fel, milyen dolgokat "fúrt meg", amiket az akkori kormány nem tudott volna nélkülük megvalósítani. És ha már így írtad: legyen benne olyan is, ami jó, de olyan is, ami rossz lett volna az országnak... :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:00:49

@bölcsbagoly:

A ballibdemók inkább filozófusok, mint matematikusok... :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:02:16

@Larry Silverstein:

Az a baj, hogy ez az elkeseredés juttatott el minket a máig, ami ijesztő, és nem, nem azért mert diktatúrában élünk. De erről később! :D

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:05:38

@no_successful2:

2002-ben egyszer bejött, úgy gondolták folytatható. Ráadásul a "Bevált csapaton ne változtass!" is megmaradt. Természetesen a megújulás jegyében! :D

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:07:16

@hanta boy:

Én csak azt nem értem, hogy 2002 és 2006 utána jobboldal is el volt kenődve, de szervezkedni kezdett (nem ál-civil mozgalmak mögé bújva). Az elkeseredés ott is megvolt (kulminált is a 2006-os őszi eseményekkor), de látszott a folytatás. EZ most nincs meg, úgy érzem.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:23:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

A "Ki, miből gazdagodott meg?"-kérdés mindig is érdekes lesz, minden politikai oldalon. Gondolj Gyurcsányra, aki egy kormányüdülőt 100 millióért vett meg, de pénzt sem kellett beletennie az üzletbe, mert abban a pillanatban a kormány visszabérelte tőle azt, 10 évre, 100 millióért.

Ettől függetlenül, vádaskodás helyett bízzunk már a hivatalos útban.

És ez hatványozottan igaz a kitiltottak ügyére is!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:30:40

@willcox:

Tudod, a kommented eleje minden tényt nélkülöz. Mondhatnám én is, hogy: "Húzd ki a fejed a homokból, menj az emberek közé, és vedd észre, hogy mennyivel jobban érzik magukat, a 2010-es kormányváltás óta!". Egy fontos szempont az elszegényedés megértésében: 2002-ben 200 mrd-nyi devizahitel volt az országban, 2010-ben 2000 mrd-nyi. És ez a hozzáállás volt jellemző a kormányra is. Hitelből ugrált a pannon puma, és mi is... :(

A kommented második része a szokásos Orbán-fóbiás hülyeség, ne haragudj! Mi vagy te, pszichológus? Elemezd már ki a többi politikai szereplőt is! :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:35:33

@Dr Gregory House:

Szuper a linked... Remélem el is olvastad, mert akkor értelmezhetnéd. Szeretnél egy több oldalas vitát nyitni róla? Nem a Fidesz miatt jutottunk ide. Lehetséges, hogy többet tehetne a folyamat megállításáért, de tudod az kormány alternatívái miatt vagyunk a mai helyzetben...Emiatt még nem térünk vissza azokhoz... :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:40:16

@THümér:

Igazad van, majd lesz arról is bejegyzés (ti. mit csinált a Fidesz a hatalmával). Amúgy ki vagy bukva, hogy a spanyol bajnokságban sokszor a Madrid vagy éppen a Barcelona az a csapat, amelyik egy időszakban mindent megnyer? Ha azt elfogadod, akkor ne gyere nekem a Kádár-féle 99%-okkal, mert a mai választási rendszer és a politikai berendezkedés is alkalmas arra, hogy leváltsák a Fideszt mások. Ha elegen szavaznak rájuk...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:45:00

@Dworkyll:

Mókás! :) Ezzel bizonyítani akarsz valamit? Vagy csak simán általánosítani karsz? :) Hozzak ballibdemós, fröcsögő kommentelőket? Jajj, minek is, hiszen kapásból itt van nekünk toportyánzsóti... :D

toportyánzsóti 2014.11.21. 08:50:21

@jobbdemokrata: Röhögni jöttem az angyali oldalon,szórakoztató az elemi erkölcs és logika nélküli jobbdemokrata aki 1 orálmuzsik hátsójába van belefúródva.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.11.21. 08:53:57

@toportyánzsóti:

Stílusodból ítélve, annyira nem kell magamra vennem szavaidat... :D Nyugodtan írogass, toportyántroll, nekem rendben van a vérnyomásom :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.11.21. 13:16:43

@jobbdemokrata:
Érdekes.
Írod, hogy "olvasva varánuszt, a piroslapokat vagy más hasonló ballibdemó blogot, nem érzem, hogy ezzel bűnt követnék el" - senki nem is mondta szerintem ott ezt, tán kezdenek a narancsbolsevik elvtársak valamilyen mentális problémákkal küzdeni?
Ellenben egy érdemi hozzászólásodat sem láttam ott, nem olvastam, hogy bármikor vitatkozni mertél volna, megvédvén - érvekkel és tényekkel alátámasztva igazad - a kormányt, a kedvenc pártodat, mert hát neked van olyanod. Nem dicséretes, de mindenkinek vannak perverziói. Én spec. az informatikát szeretem.

Azt nem értem, hogy (a piroslapokat a te perverziódra hagyom) mitől is ballib manapság (szerinted) valaki?
CSAK?
Mert aki nem csahos kutyaként nyal és polírozza Nulladik Piktor arcmását, vagy más testrészét, az persze ballib!
Ez logikus... :))

Miközben:
- kedvenc elvhű vezéred 6 évig a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) egy alapszervezeti vezetője volt, a "kötelező" mantrával ne égesd magad... SZÓVAL KOMCSI VOLT, mint az egész családja!
- ezek után röpke 8 évig (Soros bácsi finanszírozása mellett) a Liberális Internacionálé egyik európai alelnöke volt... SZÓVAL LIBSI LETT!
- majd lett...
- majd utána...
- majd...

... és ezek után ennek a szerencsétlen köpönyegforgató eccerinek a hívője, hívői (TI) azt meritek másra mondani, hogy pfújjj, libsibolsik?

Értelek.
Illetve nem...
Ez elég gyenge érvrendszer! Pláne, hogy erre te még egy blogot is felhúzol és így vallasz hűséget a VEZÉRNEK.

Szóval igaz, hogy nem voltam mondjuk KISZ majom, nem voltam libsi sem, sőt, semmilyen párt tagja sem (ellenben a jelenlegi kormányod MSZMP, KISZ funkcijaival, tagjaival,továbbá lelkes III/II-es spiclijeivel) de akkor is mindenki libsibolsi, aki nem ért egyet a Párt és a kormány demagóg és elcseszett politikájával, intézkedéseivel, melyek eléggé hajaznak a "boldog '50-es évek" fílingre".

CSAK!

Selmeczi Gabika szintje lesz ez... szőke... és elég faék alakú...

Nagyfater mondta mindig gyerekkoromban, hogy "meglásd kisunokám, azok a komcsik még visszajönnek, te még megéred". Evégre papát anno elvitte a nagy fekete autó, pedig csak be kellett volna lépnie abba a pártba, aminek az idoljaid az építőkövei, elvtelen kiszolgálói és tagja, vezetői voltak.
Erre lett inkább az öreg segédmunkás.

Manapság meg kifejezetten előny, ha valaki egykoron a kádári titkosszolgálat, a rendszert ellenzőket megfigyelő és azokat irányító tiszt volt.
Lelkesen karolják fel őt egykori KISZ-esek, MSZMP-sek és ex-spiclik a múltból.
Ha valami sárga, hápog és totyog, akkor az nagy valószínűséggel az, aminek látszik.
Még akkor is, ha te EZT szeretnéd mondjuk konzervatív jobboldaliságnak beállítani!

toportyánzsóti 2014.11.21. 17:31:50

@jobbdemokrata: Engem igazoltál elemi erkölcs és logika nélküli,van még mit fejlődni.Szórakoztató mikor magatokon röhögtök miközben azt képzelitek másik a nevetnivaló.Nem ártana legalább a demokrata szó jelentésivel tisztában lenni ha már a nemzeti keresztény polgár kifogott rajtatok.

THümér 2014.11.21. 20:54:07

@jobbdemokrata: elnézést kérek, ha nem fogalmaztam érthetően előző bejegyzésemben. A Kádár-99% példát arra hoztam, hogy megfelelő demagógiával, primitív populizmussal és persze a szabályok és a média megfelelő hekkelésével szinte bármilyen baromság/gonoszság tud többséget szerezni magának.
Tehát tisztelettel kérném, hogy hagyjuk abba azon lovaglást, hogy megvan a kétharmad, tehát mindenki másnak ab ovo nem lehet igaza.
Hanem hálás lennék, ha azzal foglalkoznánk, hogy milyen elképesztő hatéknysággal teszik tönkre az országot e megszerzett többség birtokában.

Szövegedet, korábbi bejegyzéseidet olvasva biztosan képes lennél értelmes érvelésre is. Akkor ne töltsük időnket ilyen ostoba témákkal.
Kösz.

Namir 2014.11.21. 21:51:04

Rövid üzenet a baloldalnak:

a választást a szavazók és nem szavazók együtt döntik el, ami 100%.

De csak a szavazó választ, a nem szavazó döntése az, hogy másra bízza a választást.

*******

Ezúton köszönöm a bizalmát azoknak a bal/liberális, szavazásra jogosult állampolgároknak, akik az elmúlt 6 évben otthon maradtak, megnyugtatom őket, én helyettük is jól választottam.

Bona Fides 2014.11.22. 17:43:57

Nagyon jó post. Tehát most kb. 85%-ot képvisel aki az utcán mondja azt, hogy takarodjon a retkes büdös picsába az elmúlt 25 év dilettáns csürhe politikusbandája.

És ezt te a Fidesz szempontjából amúgy megnyugtatónak tartod?

Bona Fides 2014.11.22. 17:49:14

@Namir: A regnáló kormány sorsát pedig - egy ponton túl - azok döntik el, akik kimennek az utcára... :))))))
Az utcai döntések pedig elfajulnak olykor. És akkor baszhattyák a kétharmadot. :))))))))

Namir 2014.11.23. 08:17:21

@Bona Fides: feltételezem, hogy "baloldali" "demokrata" jogkövetőként kizárólag csak demokratikus és jogszerű megoldásokról írsz.

Ahogy kíméletlen korrupcióellenesként MINDEN adót, járulékot befizetsz és MINDENKITŐL számlát, blokkot kérsz, társaiddal együtt.
süti beállítások módosítása